Waarom stagelopen bij Hendriksen?

Deze toppers gingen je voor.

LISE STEGHUIS

opleiding: Junior Assistent Accountant

Mijn naam is Lise Steghuis, 18 jaar en ik kom uit Denekamp. Ik volg de opleiding Junior Assistent Accountant.

Ik ben werkzaam in Oldenzaal wat voor mij gunstig is qua reizen. Ik ben erg blij dat ik hier mijn stage mag lopen, door de Corona pas had ik mijn stageplaats pas laat gevonden. Het begin vond ik het behoorlijk lastig. De nieuwe programma’s die ik eigen moest maken vergde veel inspanning. Het feit dat bij Hendriksen bijna alles digitaal is, was even wennen. Op school gaat namelijk alles op papier. Het duurde bij mij een week of 3/4 toen ik mijn draai vond en ik wist hoe en wat. Gelukkig net op tijd, want bijna alle collega’s werken nu thuis. Ik heb bij Hendriksen al veel geleerd en iedereen heeft de tijd voor mij genomen wat ik heel fijn vind! Ik moet soms iets 2 of 3 keer uitgelegd krijgen, voordat ik het echt snap en er zelf mee bezig kan gaan. Het is prettig dat dit voor mijn begeleider(s) geen enkel probleem is en dit geeft mij zelfvertrouwen. Studenten die ook stage moeten lopen zou ik de volgende tips willen meegeven:

  • Schrijf veel dingen op, dan onthoud je het sneller. Je krijgt vooral in het begin veel informatie om te onthouden, helemaal als je de programma’s niet kent. 
  • Stel vragen als je iets niet (helemaal) snapt! Stel veel vragen en probeer het echt te begrijpen. Veel vragen is beter dan niet vragen en gewoon maar wat doen en dan fouten te maken.
  • Bij iedere bedrijf zijn er handleidingen of instructies beschikbaar, vraag hierna zo kun je ook zelf dingen uitzoeken. Bij Hendriksen staan deze centraal op het intranet en hierdoor eenvoudig te vinden. 
  • Na verloop van tijd kreeg ik taken die ik in de eerste instantie zelfstandig moest uitvoeren waarna ik ze vervolgens besprak met mijn begeleider. Ik schreef alle taken altijd op zodat ik niets vergat!

veerle Botter

Opleiding: International Finance and Accounting

Mijn naam is Veerle Botter, ik ben 22 jaar oud en ik begon mijn stage bij Hendriksen in september (2020). Ik ben bezig met mijn laatste jaar HBO in Enschede en volg de studie International Finance and Accounting.

Ik loop mijn stage in Tubbergen, en ik verdeel mijn tijd tussen de mkb- en ICT-afdeling. Ik kon ondanks de huidige corona situatie fulltime beginnen op kantoor. Hierdoor heb ik mijn collega’s goed leren kennen en ben ik goed begeleid met het opstarten van verschillende werkzaamheden. Op dit moment werk ik grotendeels vanuit huis en dit gaat ook erg goed. Ik ben zeer tevreden over mijn begeleiding, zowel op kantoor als vanuit huis. Ik (video)bel dagelijks met mijn begeleider en we spreken dan samen de dag van vandaag en gisteren door. 

De afgelopen weken heb ik veel geleerd over de basis van het boekhouden, de verschillende systemen en de automatisering binnen Hendriksen. Door verschillende collega’s word ik goed geholpen als het nodig is. Ik mag sommige werkzaamheden zelfstandig doen en dit geeft mij zelfvertrouwen en een goed gevoel.  Ik leer nog elke dag nieuwe dingen.

De overgang van school naar een fulltime stage verliep gemakkelijk, en ik hoop nog meer kennis op te doen tijdens mijn stageperiode. Na mijn stage moet ik nog een halfjaar afstuderen en daarna heb ik mijn Bachelor diploma binnen. Hierna wil ik nog doorstuderen voor of een Master of Post HBO.

Twan Wolbink

Opleiding: Agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij

Ik ben Twan Wolbink, ik ben 20 jaar oud en woon in Rheezerveen samen met mijn ouders en mijn broertjes. Vanaf 9 september (2019) ben ik werkzaam bij Hendriksen Accountants voor mijn afstudeerstage. Ik voer hier mijn afstudeeropdracht uit en werk mee op de agrarische afdeling. Mijn opdracht richt zich op hoe de agrarische afdeling adviezen geeft en hoe we dit kunnen optimaliseren. In mijn vrije tijd voetbal ik veel bij HHC Hardenberg, ook geef ik training aan een ander team. Daarnaast kijk ik graag een leuke serie of doe ik graag wat met mijn vrienden/vriendin.

Ik loop stage op de agrarische afdeling in Tubbergen. Wij zitten op de tweede (en hoogste) verdieping van het kantoor. Er hangt een ontspannen sfeer en de radio staat altijd aan. Momenteel ben ik vooral bezig met het verwerken van de administraties van verschillende bedrijven. Op deze manier leer ik de programma’s kennen en krijg ik feeling met de klanten. Later in mijn stage hoop ik wat meer mee te helpen bij het maken van jaarverslagen en btw-aangiftes. Tijdens mijn stage wil ik graag adviesgesprekken met klanten gaan bijwonen om zo ervaring op te doen. Ik vind het leuk dat je tijdens deze gesprekken cijfers begrijpelijk maakt en hier praktische adviezen aan bindt. Agrariërs zijn veelal praktisch ingesteld en vinden het prettig om de cijfers te zien en hier gelijk een koppeling met de praktijk mee te maken. Ik begin mijn dag meestal om half 9 en om 5 uur ben ik weer vrij. Het is wel even wennen om als boerenzoon 8 uur per dag naar een scherm te kijken en op een stoel te zitten, maar ik kijk uit naar de mijn stageperiode bij Hendriksen Accountants.